DEN HAAG, maandag 27 september 2021

Demissionair premier Mark Rutte had volgens 53% van de CDA-ondernemers beter kunnen wachten tot maandag om de zaak Mona Keijzer in alle rust in het kabinet te bespreken. 50% vindt dat Rutte te snel handelde door de demissionaire staatssecretaris afgelopen zaterdag op staande voet te ontslaan na haar kritiek op het coronabeleid in de Telegraaf. Desalniettemin vindt 48% dat het ontslag terecht is.

Dat blijkt uit de vandaag gehouden flitspeiling onder de leden van de CDA Business Club. De CDA Business Club is een netwerk van ruim 100 directeur-grootaandeelhouders. Samen zijn ze goed voor een totale omzet van ruim € 12 miljard en als werkgever voor meer dan 100.000 banen. Hiermee is de CDA Business Club een serieuze partij, die de stem vertegenwoordigt van een belangrijk deel van onze economie.

‘Bijzonder jammer dat deze uitstekende staatssecretaris moet vertrekken’, stelt Peter Arensman, voorzitter en oprichter van de CDA Business Club. ‘Met mij vinden ook veel andere leden dat. 57% stelt dat Keijzer een waardevol politicus is geweest.’ Bij 11% ligt ze minder goed. Een ondernemer meldt dat hij haar toenadering naar de PVV en FvD nog steeds onacceptabel vindt. 

Ondanks alle lof vindt 45% dat Keijzer niet terug moet komen namens het CDA in een volgend kabinet. 27% vindt van wel en 27% heeft geen mening. 46% is het niet eens met haar uitspraak dat de coronapas niet uit te leggen valt. 35% is het wel met haar eens. 

43% vermoedt dat Rutte andere motieven had om snel van Keijzer af te komen. 36% denkt van niet. Volgens Pieter Omtzigt heeft Rutte niet gehandeld naar het reglement voor ontslag. Dat doet echter niets af aan de mening van de ondernemers; 55% vindt dat het ontslag niet meer terug te draaien is. 

Laat een reactie achter