Bijeenkomst met Louise Fresco en Annie Schreijer

Op 22 september 2016 was de CDA Business Club te gast bij Wageningen University & Research centre. Wageningen UR bestaat uit de bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en Wageningen University in de samenwerking vanuit verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines.

Prof. dr. ir. Louise O. Fresco, landbouw- en voedseldeskundige, is sinds 1 juli 2014 voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR. Daarvoor was zij onder meer lid van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Nederland. Ze schreef meerdere boeken, waaronder de bestseller ‘Hamburgers in het Paradijs’.

Annie Schreijer-Pierik is boerin en politica in het Europees Parlement. Daarvoor was ze gemeenteraadslid, Statenlid en maar liefst 12 jaar Tweede Kamerlid. Ze werd in 2014 werd voorgedragen als lijstduwer (op plek 25) voor de Europese Parlementsverkiezingen, maar werd met 113.123 voorkeursstemmen gekozen.

Programma

16.00 – ontvangst in Restaurant van de Toekomst
16.45 – rondleiding: aquacultuur, robotica en ICT & voedsel
18.15 – aperitief in Restaurant van de Toekomst
18.30 – diner van de Toekomst in Restaurant van de Toekomst
– toespraak Louise O. Fresco: toekomst van landbouw en voedsel in nationaal en internationaal perspectief
– toespraak Annie Schreijer-Pierik: de toekomst van agrarische familie- en gezinsbedrijven in Nederland en de Europese Unie
– vragen en discussie
21.15 – koffie en thee
21.30 – afsluiting