Bijeenkomst met de Canadese ambassadeur

De CDA Business Club was op 29 november 2017 te gast op de residentie van de Canadese ambassadeur te Wassenaar. De Canadese ambassadeur Sabine Nölke hield alsook CDA Tweede Kamerlid en CDA BC bestuurslid Agnes Mulder hielden een toespraak.

De leden kregen een kijkje in de wereld van de diplomatie, de bijzondere geschiedenis van Nederland en Canada en de wereld achter het veelbesproken handelsverdrag CETA. Leden die interesse hebben in handel of zaken met Canada, konden deze avond directe contacten leggen met de ambassade. Verder liet men zich inspireren door de indrukwekkende geschiedenis van de residentie, die normaal gesproken gesloten is voor publiek.

Programma

17.00 – ontvangst

17.30 – welkomstwoord & rondleiding residentie door de Canadese ambassadeur Sabine Nölke

18.15 – borrel en kleine gerechten

19.00 – inhoudelijk deel met toespraken: Canadese ambassadeur Sabine Nölke; CDA Tweede Kamerlid Agnes Mulder; vragen en discussie

20.00 – vervolg borrel en kleine gerechten

21.00 – afsluiting

De Canadese residentie staat op het landgoed Groot Haesebroek in Wassenaar, dat al in de 14de eeuw als ‘Hasebroec’ (een moerassig land waar veel hazen zaten) wordt genoemd. Het landhuis heeft sindsdien vele eigenaren gekend, waaronder prins Frederik der Nederlanden (1854), Anton George Kröller en zijn echtgenote Helène Müller (1916) en de Joodse zakenman Daniel Wolf (1937). Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt het huis door de Duitse bezetter geconfisceerd en door Wehrmachtsbefehlshaber Friedrich Christiansen als onderkomen gebruikt. In maart 1949 wordt het landhuis aan de Canadese regering verkocht sindsdien is het in gebruik als residentie van de Canadese ambassadeur.